Sykling

vi hjelper deg til bedre sykkelteknikk

Riktig sittestilling er avgjørende for å få det beste ut av sykkelturene både som mosjonist og som profesjonell. En god sittestilling på sykkelen skal være aerodynamisk, den skal være energieffektiv og den skal ikke gi deg belastningsskader.

BEDRE TEKNIKK kjører på hjul

Mange syklister sliter med belastningsskader i nakke, rygg og knær. De aller fleste av disse skadene kan unngås ved optimalisering av fysikken samt innstilling av sykkelen.
Sittestillingen på sykkelen skal være slik at man produserer mest mulig watt med minst mulig energi, da får man et effektivt tråkk som kan repeteres time etter time.
Aerodynamikken er også avgjørende for en god opplevelse på sykkelen, her er det viktig å finne balansegangen mellom effektivitet og belastning. Man kan sitte så aerodynamisk man bare vil, men hvis man ikke orker å sitte slik under hele sykkelturen vil det ikke være en god posisjon.

Mer info om sykler

Bedre Teknikk kan hjelpe til med en fysisk kartlegging, kartlegging av effektiviteten på tråkket ved wattmåling samt filming med høyhastighetskamera.
Ved å forbedre de fysiske forutsetningene vil man kunne finne stillinger på sykkelen som er best mulig for den enkelte..